Lockpicken en de wet

Vaak wordt aan ons gevraagd of lockpicken legaal is.

De informatie over lockpicken en de wet op deze website hebben wij gevonden op internet. Wij adviseren je de laatste ontwikkelen op dit gebied bij te houden. Wij als website verwijzen enkel naar webwinkels die lockpickers in hun assortiment hebben en waar je de lockpickers kunt aanschaffen. 

Lockpicken is gestart als een hobby en dat zul je zo moeten behandelen. Dus zolang je je bezig houdt om je eigen sloten te testen en te openen of aan wedstrijden deel te nemen is er geen probleem. Je mag dus niet – voor de gein – zomaar het fietsslot ongevraagd openen van je beste vriend. Of de opbergruimte van je buurman, enz. Ja mag dus enkel een slot van iemand anders openen wanneer je toestemming hebt ontvangen van de eigenaar van het slot.

Het bij je dragen van sloten en lockpick gereedschap is geen probleem. Het kopen of verkopen van deze materialen is ook gewoon toegestaan.

Andere landen
Wil je lockpick spullen mee de grens overnemen is het verstandig van te voren op internet naar de regels van het desbetreffende land te zoeken. Lockpicken is in zeer veel landen toegestaan. Het Verenigd Koninkrijk is daar in tegen zeer streng. Daar staat zelfs een gevangenisstraf op het in bezit hebben van lockpick tools. Andere landen die bekend staan op het verbieden van lockpicken zijn Japan en een aantal Oost Europese landen. In de verschillende staten van de VS wordt ook verschillend naar het fenomeen gekeken.

Bekijk Assortiment

Verwijderlock